Achy breaky legs / Pijnlijke benen

Sometimes we plan to do things, but it doesn’t turn out that way. Life interferes. It happens to us all. For me, running a marathon is such a thing. However, giving up is not an option. Clinging to my bucket list item I find comfort in the saying of William Feather:”Success seems to be largely a matter of hanging on after others have let go.” So I fail, learn and try again.

Yesterday, after the summer rain had just given nature a shower, I went for my endurance training. Running besides the fields, it was silent. No people, no cars, just the sounds of nature. The rhythm of my pace came together with the sounds of the birds. I felt one with nature. No past and no future. Running to stand still. Running to be.

Today, my legs ache but my mind is at peace. Hopefully, I am on my way to the half marathon of Eindhoven on October 10th and a full marathon in spring 2022. When I envision crossing the finish line, I will remember all those days I ached and will enjoy the celebration of being. With thanks to your support.

******************************************

Soms zijn we van plan om dingen te doen, maar loopt het niet zoals gepland. Het leven komt tussenbeide. Het overkomt ons allemaal. Voor mij is het lopen van een marathon zoiets. Opgeven is echter geen optie. Vastklampend aan mijn bucketlist-item vind ik troost in de uitspraak van William Feather: “Succes lijkt grotendeels een kwestie van volhouden nadat anderen hebben losgelaten.” Dus ik faal, leer en probeer het opnieuw.

Gisteren, nadat de zomerregen de natuur een bui had gegeven, ging ik voor mijn duurtraining. Rennend langs de velden was het stil. Geen mensen, geen auto’s, alleen de geluiden van de natuur. Het ritme van mijn tempo viel samen met de geluiden van de vogels. Ik voelde me één met de natuur. Geen verleden en geen toekomst. Rennen om stil te staan. Hardlopen om te zijn.

Vandaag doen mijn benen pijn, maar is mijn geest rustig. Met een beetje geluk ben ik op weg naar de halve marathon van Eindhoven op 10 oktober en een hele marathon in het voorjaar van 2022. Als ik me voorstel hoe ik de finish passeer, dan zal ik me de dagen herinneren dat ik pijn had en genieten van zijn in het moment. Met dank aan jullie steun.

My running shoes / Mijn hardloopschoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: