The small five / De kleine vijf

Spring! It was such a pleasure to be outside again! Sun, a breeze and a garden with flowers that were in full bloom, a squirrel who came to steal nuts and up in the air a couple of buzzards who started hunting together to feed the little ones.

In the evening we decided to walk through the meadow. The grass was high, ideal for a pheasant or a hare to hide in. At the bottom of the meadow we suddenly heard a rustle and out of nowhere we saw a fox leaping in perky leaps above the grass. Watch out Pheasant! We felt honored to see that. And that wasn’t all. A little later we walked to admire the old standard apple tree that looks fairytale with its thick trunk, holes and bumps. Suddenly an owl flew away. We think a tawny owl, the most common owl in the Netherlands. A grey, brown and white owl that skims across the meadow with irregular wing beats.

At the end of the evening, when the wood in the fire pit was still glowing, I almost forgot some things that were outside. I walked out in my mind when I saw a hedgehog walking along the stone wall in the grass. I went back inside to get a camera but the hedgehog was too quick for me, as were the fox, the owl, the squirrel and the buzzards. It was a day in which we were accompanied by the small five, a mini safari in our own country.

*******************************************************************************************************

Lente! Wat was het genieten om weer buiten te zijn! Zon, een briesje en een tuin met bloemen die volop in bloei stonden, een eekhoorn die nootjes kwam stelen en boven in de lucht een koppel buizerds die gezamenlijk de jacht openden om de kleintjes te voeden

In de avond besloten we nog even door de wei te lopen. Het gras stond hoog, ideaal voor een fazant of een haas om zich in te verstoppen. Onderaan de wei hoorden we ineens geritsel en zagen we uit het niets een vos in parmantige sprongen boven het gras uit springen. Pas op Fazant! We voelden ons vereerd om dat te mogen aanschouwen. En dat was nog niet alles. Even later liepen we de oude hoogstam appelboom te bewonderen die met zijn dikke stam, gaten en bulten sprookjesachtig aandoet. Plots vloog een uil weg. We denken een bosuil, de meest voorkomende uil in Nederland. Een grijs, bruin-witte uil die met onregelmatige vleugelslagen over de weide scheerde.

Aan het eind van de avond, toen het hout in de vuurkorf nog nagloeide vergat ik bijna nog wat spullen die buiten stonden. In gedachten liep ik naar buiten toen ik een egel in het gras langs de stenen muur zag lopen. Ik liep terug naar binnen om een fototoestel te halen maar de egel was me te snel af, net als de vos, de uil, de eekhoorn en de buizerds. Het was een dag waarin we vergezeld werden door de small five, een mini safari in eigen land.

Fox. Copyright Buiten-beeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: