Duno & Diversity / Duno & Diversiteit

The slogan of the trademark The North Face is: “Never stop exploring”. A saying I truely embrace. Exploring enables discovery of new, till then unknown people, things and places. I don’t know how it is for you guys, but I always feel so excited to discover, to learn and share these with the people around me. Here my latest explorations.

Duno
The estate Duno is a recreation area near the Nederrijn and located on a moraine.The estate is characterized by numerous trees, small pools and an azalea lane. Not so impressive as the memory lane in the Magnolia Plantation Gardens in Charleston, South Carolina, but certainly worthwhile a stroll when you are in the neighbourhood. Just sitting on a bench I had an encounter with a robin, just 3 feet away and observed a ladybug in hogweed. The singing of the birds in the background sang the tune of hope.

Diversity
Among the renovations currently taking place on the Leidseplein, one of the most famous places in Amsterdam, an impressive mural can be seen of Judith de Leeuw: “Diversity in Bureaucracy”. mural in which two Surinamese ballerinas dance among paper. It is a cheerful sight, illustrating the however sad message that bureaucracy makes life difficult, especially those of minorities.

***********************************************

De slogan van het handelsmerk The North Face is: “Never stop exploring”. Een gezegde dat ik echt omarm. Door te verkennen, kunnen nieuwe, tot dan toe onbekende mensen, dingen en plaatsen worden ontdekt. Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik voel me altijd zo opgewonden om dit te ontdekken, te leren en te delen met de mensen om me heen. Hier mijn laatste verkenningen.

Duno
Het landgoed Duno is een recreatiegebied nabij de Nederrijn en gelegen op een stuwwal. Het landgoed kenmerkt zich door talrijke bomen, kleine poelen en een azalealaan. Niet zo indrukwekkend als de “memory lane” in de Magnolia Plantation Gardens in Charleston, South Carolina, maar zeker een wandeling waard als je in de buurt bent. Gewoon zittend op een bank had ik een ontmoeting met een roodborstje, op slechts een meter afstand, en zag ik een lieveheersbeestje in berenklauw. Het gezang van de vogels op de achtergrond zong de melodie van hoop.

Diversiteit
Onder de renovaties die momenteel plaatsvinden op het Leidseplein, een van de bekendste plekken in Amsterdam, is een indrukwekkende muurschildering te zien van Judith de Leeuw: “Diversity in Bureaucracy”. Een muurschildering waarop twee Surinaamse ballerina’s dansen tussen papier. Het is een vrolijk gezicht dat de droevige boodschap illustreert dat bureaucratie het leven, vooral dat van minderheden, moeilijk maakt.

Duno estate / Landgoed Duno
“Diversity in Bureaucracy” – Judith de Leeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: