Queen Bee / Bijenkoningin

Both in POP music and in the bee kingdom, the queen bee (Queen B. is Beyoncé’s nickname) is doing well. She produces extensive offspring and lets the workers do the cleaning work and get the nectar so that she can do her only job. For the past few days of chemo, I have felt just like the Queen Bee; all around me hard work was done: cooking, tidying up, ironing, washing, while I only had to deal with one task, namely getting better. That was of course a luxurious position that I could also use very well. I was taken care of, slept for hours and put all my energy into that one task. Now that the task is almost over, I only notice that the life of the queen is a sequence of day and night rhythms. Without direct contact with the outside world she is dependent on others and she lives almost without variety … The variety that can give her life so much content and enrichment. After a few days of living as Queen Bee, I am now looking forward to living as a worker again, to seek adventure and to give substance to my existence. I’m excited!

Written 18 September 2017, after the second chemo)

***********************************************

De afgelopen chemo – dagen voelde ik me net als de Queen Bee; overal om me heen werd hard gewerkt: gekookt, opgeruimd, gestreken, gewassen, terwijl ik me maar met één taak bezig hoefde te houden, nl. beter worden. Dat was natuurlijk een luxe positie die ik ook heel goed kon gebruiken. Ik heb me laten verzorgen, heb uren geslapen en heb al mijn energie in die ene taak gestoken.

Zowel in de POP – muziek als in het bijenrijk heeft de bijenkoningin (Queen B. is de bijnaam van Beyoncé ) het goed voor elkaar. Ze zorgt voor omvangrijk nageslacht en laat de werksters het schoonmaakwerk doen en de nectar halen zodat zij haar enige taak kan vervullen

Nu die taak voor deze kuur er weer bijna opzit, merk ik pas dat het leven van de koningin een aaneenschakeling is van dag- en nachtritmes. Zonder direct contact met de buitenwereld is ze afhankelijk van anderen en leeft ze vrijwel zonder afwisseling…De afwisseling die haar leven zoveel inhoud en verrijking kunnen geven. Na een paar dagen leven als Queen Bee kijk ik nu uit om weer te leven als werkster, om het avontuur op te zoeken en inhoud te geven aan mijn bestaan. Ik heb er zin in!

(Geschreven 18 September 2017, na de 2e chemo)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: